Novosti

Slomljen kuk, ali vedar duh

 

05.12.2018 10:15
Slika
 

„Kako se samo život može preko noći promijeniti. Kada si u kasnim 80-tim skoro posve zdrav jutro možeš dočekati slomljenog kuka“. Upravo ovu priču započela nam je naša korisnica prilikom prvog razgovora. Uobičajena praksa je da prvi kontakt s korisnicima imamo u njihovu domu, kada naš stručni tim uzima sve zdravstvene, socijalne i obiteljske podatke.

Već prilikom prvog susreta i razgovora vidjeli smo da je ova gospođa jedna staložena, svjesna i razumna starija žena. Živjela je sama i nakon tog nesretnog pada koji se dogodio u noći, odmah je od djece zatražila da se raspitaju za naš Dom. Iako je jedno vrijeme o njoj brinula jedna gospođa, ipak je na kraju i obitelj popustila te tako svojoj majci ispunila želju.  Živjela je u selu blizu „Betanije“ te je u početku vikend često provodila doma.

Uvijek se obradujemo kada u dom dođu ljudi svojim voljom. Njima je prilagodba samim time lakša i s njima je lako surađivati. A naša korisnica je uvijek spremna za razgovor i dogovor. Došla je u naš Dom koristeći pomagalo pri hodanju, ali to je nije obeshrabrilo da izlazi i vanka. Vrlo brzo i vrlo lako, iako nimalo nametljivo uklopila se u suživot s 30 drugih osoba.

Znala je i još uvijek zna čitati na misama, nekoliko puta je dala intervju za radio ili televiziju, raduje se kada nam dođu u posjet osnovnoškolici ili srednjoškolci, a u domu je oživjela i neke stare običaje koje su radile žene iz naših krajeva. Iako joj ruke ponekad trnu zna posegnuti za iglom i pletivom. Bog je dragi poživio kako bi i dalje našu svakodnevnicu činila ljepšom.

0 0