Novosti

Poruka plišane lutke

 

25.06.2018 13:10
Slika
 

Stigla nam je još jedna korisnica iz Lijepe naše, iz Metkovića. S obzirom da smo imali na raspolaganju slobodnih mjesta trebalo je samo par dana od podnošenja zahtjeva do dolaska. Obitelj je čula o Domu, a u Metkoviću nisu imali slobodno mjesto te su bili presretni zbog činjenice o pronalasku adekvatnog smještaja za svoju majku, svekrvu i baku. Stigla nam je prije pet godina na blagdan Sv. Ante Padovanskoga.

Uznapredovala faza bolesti nije joj davala previše prostora za bilo kakav razgovor, a česti posjeti nevjeste i sina bili su joj najveće ohrabrenje. Dok je naša prva korisnica iz Hrvatske donijela kip Gospe Lurdske nova gospođa je sa sobom povela i svoju  prijateljicu, plišanu lutku Katarinu. Svaki put kada biste ušli u njezinu jednokrevetnu sobu prvo bi vam se nasmiješila lutka, a potom i gospođa. Ma, jednostavno, surađivale su njih dvije s našim osobljem.

S nama je provela samo deset dana. Pamtit ćemo je po osmijehu i plišanoj prijateljici koja je par godina nakon smrti svoje prijateljice pozdravljala naše medicinske sestre i njegovateljice prilikom dolaska na posao. Nasmiješila bi im se i kada bi krenule kući te bi im tiho šapnula: „Ostanite tako vedre i nasmijane i kod kuće!“
0 0