Ova korisnica osvojila nas je svojom otvorenošću i spontanošću. Bila je na operaciji srca, a tom prilikom je došlo do poteškoća koje su uvjetovale da se poremeti stanje u mozgu. Njezino ponašanje bilo je najsličnije postupcima bolesnika koji boluju od Alzheimera.

Osvajala je svojom iskrenošću. Svojoj obitelji, kao i nama koji smo živjeli s njom pod istim krovom, njezina pitanja nisu bila čudna. Oni koji nisu bili upoznati s pozadinom priče bili bi privremeno iznenađeni. Nakon što bismo ih informirali sve bi im postalo jasno, a samim time bi još više shvaćali i uvažavali njezine postupke.

Kćer i sin, kao i ostatak obitelji teško su prihvatili činjenicu mamine bolesti. Ne da su imali nerealno očekivanja u pogledu njezina ozdravljenja, nego im je bilo teško gledati mamu u takvome stanju. Fizički je pred vama ista osoba koju ste poznavali cijeli život, ali je odlepršala osobnost koja je sa sobom odnijela ostale karakteristike. Dobrota je ostala.

Sin je odlučio povesti mamu na par dana u obiteljsku kuću. Tako je i bilo. Prvi povratak je bio uspješan, za razliku od drugoga. Povratkom u Čapljinu i prilikom pokušaja ulaska u Dom, pješice je produžila rivom rijeke Neretve. Uzaludni su bili sinovi i pokušaji naše zaposlenice da ju se vrati u Kuću. U njezinoj glavi je bila druga odluka i to odluka na koju su svi morali pristati. Prije povratka kući u Domu je provela pet mjeseci i četrnaest dana.

Naknadno bi se ponekad čuli s njezinim sinom koji bi nam rekao kako je mama relativno dobro. Bila je kod kuće pod nadzorom i nije imala priliku doći u doticaj s bilo čime osim s praznom kuhinjom, stolom i stolicom. Nedavno njezino ime i prezime te fotografiju pronađosmo na Internet stranici koja redovito ažurira osmrtnice s područja Hercegovine. Prilikom izražavanja sućuti sin nam reče kako se samo ugasila – poput svijeće. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Ukrašena dobrotom

0 0